Remontti-ilmoitus

Kun asunnossa tehdään korjaus- tai muutostöitä, on osakkeenomistajan tehtävä niistä kirjallinen ilmoitus taloyhtiölle hyvissä ajoin etukäteen. Velvollisuus ei koske tapetointi- ja maalaustöitä. Ilmoitus tehdään tältä sivulta ladattavalta remontti-ilmoituslomakkeella. Täytetty lomake lähetetään alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Jos sinulla on kysymyksiä remonteista, löydät yleistiedot alla olevasta materiaalista. Tarvittaessa ota meihin yhteyttä: 09 694 1932, tekninen@asa-isannointi.fi.

Remontti-ilmoitusta ei hyväksytä ennen kuin seuraavat asiat on huomioitu:

Asbestiasetuksen mukaisesti purettavien materiaalien asbestipitoisuus tulee etukäteen selvittää kaikissa rakennuksissa, jotka ovat valmistuneet ennen vuotta 1994.
Jos huoneistoremontissa on tarkoitus purkaa / siirtää tai muuta muokata seiniä, seinän mahdollisesta kantavuudesta pitää hankkia rakennesuunnittelijan lausunto. Jos jossain vaiheessa työtä herää epäilys kantavista rakenteista, niihin ei saa kajota ennen kuin rakennesuunnittelija on antanut rakenteesta lausuntonsa

Remontti-ilmoitus
Tietoja-remontoijalle
Vastuunjakotaulukko

Taloyhtiöllä voi olla yhtiöjärjestykseen perustuvia tarkennuksia kunnossapitovastuuseen liittyen. Osakas vastaa osakasmuutoksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista, vaikka taloyhtiö olisi hyväksynyt ja valvonut muutostyön. Jos asuntonne taloyhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvissa laitteissa on vikaa niin taloyhtiö ensisijaisesti korjaa sen.

Jos osakas haluaa vaihtaa taloyhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvan laitteen niin vaihtotyön saa tehdä vain ammattitaitoinen henkilö. Osakkaan vaihtaessa esimerkiksi hanan niin taloyhtiön kunnossapitovastuulle jäävät vain perustason tuotteet. Esimerkiksi lämpötilanäytöllä varustetut hanat jäävät osakkaan kunnossapitovastuulle.

Osakas vastaa siitä, että tarvittavat tarkastukset tulevat huoneistoremontissa tehdyksi. Alla kerrotut esimerkit ovat yleisluonteisia ja jokainen huoneistoremontti vaatii yksityiskohtaisen tarkastelun. Tarkempia ohjeita saatte taloyhtiönne hallinnolliselta tai tekniseltä isännöitsijältämme. Osakas vastaa urakoitsijan työnjohdosta, ohjeistamisesta ja tilauksista sopimisesta.

Alla yleisempiä huoneistoremonttitapauksia, joista pitää tehdä ilmoitus taloyhtiölle. Ilmoitusta vaativat työt edellyttävät aina taloyhtiön hyväksyntää. Huoneistoremonttia ei saa aloittaa ennen taloyhtiön myöntämää kirjallista lupaa.

Lattiamateriaalin vaihto (poislukien märkätilat)

Lattiamateriaalin vaihto ei yleensä vaadi erillistä valvontaa, mutta taloyhtiölle pitää toimittaa askeläänieristeestä tiedot.

Hanan vaihto ja sen periaatteet

Hanasta edellytetään ääniluokkaa 1, CE-merkintää ja, että hanaan on saatavilla helposti kohtuuhintaisia varaosia.

Vesikalusteiden vaihto

Vesikalusteiden osalta vaatimukset vastaavat hanavaihdon periaatteita.

Keittiön uusiminen

Osakkaan uusiessa keittiötä entiselle paikalle eikä viemäri- ja käyttövesiputkien paikkoja muuteta tai putkistoa uusita niin mm. astianpesukoneasennukselta edellytetään vuodonohjausta seinän ja lattian rajaan. Tällä vältetään pienien tihkuvuotojen aiheuttamat suuret ja pitkäaikaiset kuivaukset. Lisäksi astianpesukoneen vaihto on helpompaa, kun allaskaapin vuodonohjausta ei tarvitse ennallistaa.

Muita vaatimuksia ovat mm. keittiöhanan rajoitin sekä sähköasennuksia tehdessä mittauspöytäkirjan laadinta. Työn valmistuttua suoritetaan lopputarkastus ja remontin tiedot tallennetaan asunnon tietoihin ja kirjataan hyväksytysti suoritetuksi.

Kylpyhuoneen uusiminen

Kylpyhuoneen uusimisessa pitää rakenteet ja asennukset tehdä nykymääräysten mukaisesti koskien mm. esimerkiksi vesieristystä ja sähköasennuksia. Osakkaan uusiessa kylpyhuoneen nykyisen kokoisena eikä viemäri- tai käyttövesiputkiin kosketa tai niitä uusita niin valvontatyössä yleensä vaaditaan purkutarkastusta, vesieristystarkastusta seinille ja lattialle sekä lopputarkastusta.

Pyykinpesukoneet kuivissa tiloissa

Pyykinpesukone sijoitettuna kuiviin tiloihin on aina merkittävä vesivahinkoriski. Asennuspaikan osalta monella taloyhtiöllä on erilaisia linjauksia asiasta. Pyykinpesukoneessa on merkittävästi enemmän vettä käytössä kuin astianpesukoneessa. Suosittelemme magneettiventtiiliä ja erillistä vuotohälytintä pienentämään mahdollisia vahinkoja laitteen tai letkujen vikaantuessa, jos taloyhtiö antaa luvan asennukselle esimerkiksi keittiöön.

Oviaukkojen leventäminen, kantaviin rakenteisiin puuttuminen, märkätilojen siirto kuiviin tiloihin

Nämä ovat aina poikkeuksellisia tapauksia, eikä yleisluonteisia ohjeita voida valitettavasti antaa.

Liidikone